Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
In beeld

Cultuur

Buitenlandse journalisten nog steeds vast in hotel Tripoli

Het Rixos hotel in Tripoli, waar al dagenlang zo'n veertig buitenlandse journalisten vast worden gehouden, lag vanavond onder vuur van mortieren en raketten. Het hotel is nog steeds in handen van Gaddafi-getrouwen. In de lobby zouden nog gewapende aanhangers zijn van Gaddafi. De aanwezige journalisten hebben een kamer opgezocht zonder ramen. De aanwezige media werden gevangen gehouden in het hotel en konden niet vrij door de stad bewegen. De tunnels onder de ingenomen compound van Gaddafi zouden onder meer naar dit hotel leiden.
De journalisten verzamelen in de kelder van het Rixos om samen een film te kijken.
Reuters / Paul Hackett
De vermoeidheid is af te lezen van de gezichten.
Reuters / Paul Hackett
Een televisiejournalist doet verslag vanuit de gangen van het Rixos.
Reuters / Paul Hackett
Het is druk in de kelder van het hotel.
Reuters / Paul Hackett
Buitenlandse journalisten schuilen in de kelder van het Rixos.
Reuters / Paul Hackett
Na dagenlang vast te hebben gezeten is de wanhoop groot.
Reuters / Paul Hackett
De journalisten kunnen geen kant op. In de gangen is het relatief veilig.
Reuters / Paul Hackett
Journalisten in de gang van het hotel.
Reuters / Paul Hackett