Hockeyvrouwen winnen van Italië

De Nederlandse hockeyvrouwen hebben zich bij het EK in Mönchengladbach via een 5-1 zege op Italië voor de halve finale geplaatst.

Daarin neemt Oranje het donderdag op tegen Engeland dat dinsdag via een 3-1 zege op Ierland de winst in Poule B binnenhaalde. De andere halve finale gaat tussen Spanje en Duitsland.

Nederland was vanaf het eerste fluitsignaal veel beter dan de Italiaanse vrouwen, maar de ploeg van bondscoach Max Caldas speelde slordig, schrijft Novum. Omdat de Nederlandse aanvalsters veel te veel soloacties aangingen, was verdedigen voor Italië eenvoudig.

Oranje sprong bovendien slordig om met de strafcorners. Pas de vierde van de wedstrijd werd door Maartje Paumen halverwege de eerste helft tot de 1-0 gepromoveerd. Vlak daarna kwam Nederland via Naomi van As op 2-0, maar op slag van rust betekende de eerste Italiaanse strafcorner direct een tegendoelpunt.

In de tweede helft was Nederland iets zorgvuldiger waardoor de score toch nog naar 5-1 opliep. Kim Lammers en Sabine Mol tekenden voor velddoelpunten. Tussendoor maakte Paumen uit een strafcorner de 4-1.