Eva Jinek stapt over naar WNL

Eva Jinek stapt over van de NOS naar omroep Wakker Nederland (WNL). Daar gaat zij samen met Merel Westrik (voorheen AT5) een nieuw dagelijks ochtendprogramma presenteren. Dat heeft de NOS gisteren gemeld.

Jinek krijgt bij WNL ook een talkshow op zondagochtend, Eva Jinek op Zondag. De journaalpresentatrice werkt sinds 2004 bij de NOS. Eerst werkte ze bij de buitenlandredactie, sinds 2008 als nieuwslezer.

Vorig jaar zou Jinek het nieuwe programma Nieuwsuur gaan presenteren. Zij zag daar toen van af omdat de redactie problemen had met haar relatie met advocaat Bram Moszkowicz.

De NOS kon gisteren nog niet zeggen wanneer Jinek haar laatste journaal presenteert. De hoofdredacteur van de NOS, Marcel Gelauff, betreurt het verlies van een „groot talent”, maar wenst haar via Twitter „alle succes”.

Jinek op de WNL-website: „Van mijn vele collega’s bij de NOS heb ik alles over de journalistiek geleerd, en ik heb me door hun ook altijd gesteund gevoeld. Voor het vertrouwen en het plezier dat ze mij hebben gegeven, ben ik ze dankbaar.”