Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Media

De beste blogs over Rio

Goede sites en blogs zijn er volop over Rio de Janeiro, alleen zijn dat vooral de Portugeestalige. Veel Engelstalige blogs zijn van expats of reizigers. De informatie is vaak voorspelbaar. Maar er zijn uitzonderingen.

De blog Rio real van Julia Michaels (riorealblog.com) bericht in het Engels en Portugees over de ontwikkelingen op politiek en sociaal gebied die de stad sinds enkele jaren doormaakt. Michaels is een Amerikaanse die al meer dan 30 jaar in Brazilië woont. Zij kan de ontwikkelingen van nu vergelijken met het verleden. Sinds 2009 is het beleid behoorlijk veranderd op het gebied van veiligheid, investeringen in infrastructuur en sociale projecten. Dat heeft onder meer te maken met de komst van de Olympische Spelen in 2016 en het WK voetbal in 2014 naar Brazilië. Michaels vraagt zich af of het nieuwe elan van tijdelijke aard of structureel is.

Wie gewoon wil weten wat er te doen is in de stad en waar je het beste eet en uitgaat, kan gringo-rio.com (inclusief blog) raadplegen. Het is een toegankelijke site, waar veel over de stad is te vinden. De reiziger die een huurappartement zoekt, wil deltavliegen of surfjargon in het Portugees wil leren: informatie is op de site te vinden.

En dan is er nog riotimesonline.com, een webkrant met nieuws over vooral Rio de Janeiro en Brazilië. De site richt zich op expats en reizigers en besteeds eveneens veel aandacht aan culture evenementen in Brazilië. (PdW)