Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Arbeidsmarkt

Chemie-Pack Moerdijk is failliet

Op 5 januari 2011 woedde een grote brand bij het Moerdijkse bedrijf Chemie-Pack.
Op 5 januari 2011 woedde een grote brand bij het Moerdijkse bedrijf Chemie-Pack. Foto WFA / Erald van der Aa

Chemie-Pack, het bedrijf waar op 5 januari van dit jaar een grote brand woedde, is failliet. De interim-directeur zei dat vandaag tegen de NOS. Er werkten 42 mensen voor Chemie-Pack, van wie er 22 al ontslagen waren.

Ook een woordvoerder van de rechtbank in Breda bevestigt het faillissement.

Het leek al langere tijd onafwendbaar dat dit zou gebeuren. Eind april liet het bedrijf weten de rekeningen niet te kunnen betalen. Chemie-Pack vroeg het faillissement zelf aan. Het was afhankelijk van verzekeringsgeld, maar daar werd deels beslag op gelegd door het waterschap Brabantse Delta omdat het 13 miljoen wil hebben voor de schoonmaakkosten.