Beving in Virginia: ook trillingen in Washington en New York

Workers are evacuated from the New York State Supreme Courthouse after an earthquake strikes the East Coast of the United States, in New York August 23, 2011. REUTERS/ (UNITED STATES - Tags: DISASTER SOCIETY)
Workers are evacuated from the New York State Supreme Courthouse after an earthquake strikes the East Coast of the United States, in New York August 23, 2011. REUTERS/ (UNITED STATES - Tags: DISASTER SOCIETY) Medewerkers van het hooggerechtshof in New York staan op straat nadat het gebouw is ontruimd. Foto Reuters / Brendan McDermid

De Amerikaanse staat Virginia is getroffen door een aardbeving met een kracht van 5,9. De beving kon worden gevoeld in de steden Washington en New York en in de staten North Carolina en Rhode Island.

Onder meer het Witte Huis, het Pentagon en het Capitool zijn uit voorzorg gedeeltelijk ontruimd, evenals delen van Manhattan in New York. Het is druk in de straten van Washington (foto).

Het epicentrum van de beving lag op een diepte van zes kilometer, zei de Amerikaanse geologische dienst. Langs de hele Amerikaanse oostkust konden de trillingen worden gevoeld.

Update 21.13 uur: Vluchten op de vliegvelden JFK in New York en Newark in New Jersey zijn hervat. De torens en landingsbanen zijn geïnspecteerd en veilig verklaard.

Onze correspondent Guus Valk vanuit Washington DC:

Twitter avatar apjvalk Guus Valk Aardbeving in DC. Het hele huis trilt en schudt
Twitter avatar apjvalk Guus Valk Aardbeving werd tot in NYC gevoeld. Ze komen vrij weinig voor aan de oostkust. Huis in DC heeft geen schade geleden

Beeld CNNBeeld CNN