Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Politie, recht en criminaliteit

Alle aanklachten tegen Strauss-Kahn ingetrokken

Caption: Dominique Strauss-Kahn enters the Criminal Courts Building in New York on Tuesday, Aug. 23, 2011. The case against Strauss-Kahn, who accused by Hotel housekeeper Nafissatou Diallo of sexual assault, was expected to be dismissed. (AP Photo/Craig Ruttle)
Caption: Dominique Strauss-Kahn enters the Criminal Courts Building in New York on Tuesday, Aug. 23, 2011. The case against Strauss-Kahn, who accused by Hotel housekeeper Nafissatou Diallo of sexual assault, was expected to be dismissed. (AP Photo/Craig Ruttle) Dominique Strauss-Kahn loopt de rechtbank in New York binnen. Foto AP / Craig Ruttle

De rechter in New York heeft alle aanklachten tegen voormalig IMF-topman Dominique Strauss-Kahn laten vallen. Dat betekent dat er geen strafzaak tegen de Fransman gevoerd zal worden.

Dat meldt persbureau Reuters. Gisteravond vroegen de aanklagers van het Openbaar Ministerie de rechter om de aanklachten tegen Dominique Strauss-Kahn, waaronder verkrachting, in te trekken.

In mei beschuldigde ‘kamermeisje’ Nafissatou Diallo Strauss-Kahn van misbruik en poging tot verkrachting. Vier dagen later diende hij zijn ontslag in als als president van het IMF.

Er loopt nog wel een civiele zaak tegen de Fransman in New York en in Frankrijk wordt momenteel een andere beschuldiging van poging tot verkrachting onderzocht. Schrijfster Tristane Banon beschuldigt Strauss-Kahn van een poging tot verkrachting in februari 2003.

In juni werd al bekend dat het OM twijfelde aan de geloofwaardigheid van het kamermeisje Nafissatou Diallo. De getuigenis van de vrouw zou tegenstrijdig zijn. Daarnaast zou ze gelogen hebben toen ze op haar asielaanvraag zei slachtoffer te zijn geweest van een groepsverkrachting in haar geboorteland Guinee. Het huisarrest van Dominique Strauss-Kahn werd vorige maand al opgeheven.