Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Cultuur

6 redenen om uit te gaan

1 theaterfestival

Zeeland Nazomerfestival (ZNF)

Zeeland. Van 23 aug t/m 3 sept. www.nazomerfestival.nl

Het Zeeland Nazomerfestival (ZNF) brengt theater en dans op verrassende locaties in de openlucht en in bijzondere gebouwen verspreid over Zeeland. Het festivalhart is in de historische Abdij van Middelburg. ZNF opent met de buitenproductie ‘Trojaanse Vrouwen’ van Euripides, een Griekse tragedie over de relativiteit van winst en verlies tegenover de gruwel van oorlog.

2 muziek

Shonen Knife

Amsterdam: Paradiso Kleine zaal. Tijd: 21.00u. Entree: 15 euro excl.lidm. www.paradiso.nl

Het Japanse damestrio Shonen Knife maakt al bijna 30 jaar een mix van punk en pop en heeft in die tijd een grote fanschare weten op te bouwen. Naar verluidt was Kurt Cobain van Nirvana ooit één van hun grootste fans. De band heeft sinds haar oprichting in 1982 veel wisselingen in de bezetting gekend maar hun ‘bubblegum punk’ klinkt gelukkig nog steeds als een zoete samensmelting van The Ramones en The Beatles.

3 theater

Annie Dorsen - Hello Hi There!

Groningen: Grand Theatre. T/m 24 aug, 21.15u. Entree: 12,50 euro. www.noorderzon.nl

De New Yorkse regisseuse Annie Dorsen neemt een beroemd televisiedebat uit de jaren zeventig tussen de Franse filosoof Michel Foucault en de Amerikaanse taalwetenschapper Noam Chomsky als uitgangspunt voor een komisch dialoog tussen twee computers. De ‘chatbots’ hebben hun eigen visie op wat het betekent om een mens te zijn.

4 muziek

White Denim + Royal Bangs

Rotterdam: Rotown. Tijd: 21.00u. Entree 12 euro. www.rotown.nl

De rauwe garagerock van de Texaanse rockband White Denim klinkt op haar vierde album D toegankelijker dan voorheen, bijna ‘poppy’ zelfs. Als voorprogramma speelt Royal Bangs, een indie rock groep uit Tennessee.

5 MINICONCERTEN

Ham Radio Communications

Groningen: Lelisingel. T/m 27 aug, v.a. 19.30u. Duur: 20 minuten. Prijs: 3,50 euro. www.noorderzon.nl

Tijdens Noorderzon presenteert Ham Radio Communications in de tot huiskamer omgetoverde container in het Noorderplantsoen intieme mini-concerten van bands en singer-songwriters. Vanavond: Luik, Long Voyage en artist in residence Cedarwell.

6 dance

Dolle Dinsdag op Magneet Festival

Amsterdam: Oostpunt, IJdijk 11, 12. Tijd: vanaf 17.00u. Prijs: 15 euro. www.magneetfestival.nl

Op het Magneet Festival is het vanavond feest met de Dolle Dinsdag. Dj-sets van San Proper, Dimitri Kneppers, RipTide en Tom Trago.