4 redenen om tv te kijken

1 slechte film

Miss Congeniality

Net 5, 20.30 - 22.50 u.

Wanneer de Miss United States-verkiezing bedreigd wordt met een bomaanslag, is de FBI naarstig op zoek naar een agente die undercover gaat als een Miss-kandidate. Helaas is de lompe Gracie Hart (Sandra Bullock) de enige agent die in aanmerking komt. Victor Melling (Michael Caine), consultant op het gebied van Miss-verkiezingen, krijgt de zware taak Gracie te transformeren tot een elegante schoonheid. Ze ondergaat een ware metamorfose. De film is uit 2000. In 2005 kwam er een vervolg: Miss Congeniality 2: Armed & Fabulous. (Regie: Donald Petrie)

2 Slechte Serie

Little house on the prairie

SBS 6. 16.10 - 17.10 u.

De pioniersfamilie Ingalls probeert een bestaan op te bouwen in het dorpje Walnut Grove in Minnesota. Het harde leven in een jong land staat centraal, met de bijkomende sociale, familiegerelateerde en kerkelijke waarden. De serie is voortgekomen uit de boeken van Laura Ingalls Wilder. Zij baseerde haar verhalen op oude herinneringen aan haar jeugd in het Middenwesten van de Verenigde Staten eind 19e eeuw. De televisieserie kwam pas in 1974 uit.

3 Slechte humor

Veronica's funniest videos

Veronica, 18.00 - 18.10 u.

Dat dit nog bestaat! Bij Veronica wel. Je kent het wel: oude filmpjes van mensen (vaak Amerikanen) die op hun bruiloft al dansend onderuit gaan, bejaarden die in het water vallen terwijl ze naar een vis wijzen en kinderen die onder het eten in slaap vallen. En vergeet de voice-over niet, die moet de filmpjes nóg grappiger maken.

4 Slechte Maaltijd

Ik kom bij je eten

RTL 4, 20.00 - 20.30 u.

RTL-presentatoren trekken het land in om bij Bekende Nederlanders te eten. Maar ze stoppen ook bij ‘de gewone man’. En dat moet dan mooie verhalen opleveren. En een kijkje in iemands huis. En je leert een nieuw recept. Zo ging Froukje de Both onlangs bij Ron Boszhard langs, die maakte pilaf met tomaat en perzik. We zagen dat hij geen verstand had van wijn. En we kwamen tot de ontdekking dat hij een open keuken heeft. RTL heeft de recepten van de BN’ers overigens online staan.