Weer

Er zijn fikse onweersbuien in de maak en ze komen de kant van Nederland op. Daarbij komt een groot deel van het land nog even in warme lucht terecht. Enige onzekerheid over de trekbeweging van het lagedrukgebied is er nog wel, maar volgens de laatste modellen trekt het actiefste deel over het westen van het land, met stevig onweer en lokaal meer dan 20 millimeter neerslag.

De bewolking breidt zich vannacht verder uit naar de noordelijke provincies, met af en toe wat gespetter. In de loop van de nacht trekken de eerste onweersbuien Brabant en Zeeland binnen. Het is met 14 tot 16 graden niet koud. De buien trekken van het zuidwesten verder het land in en bereiken in de ochtend ook het noorden.

In Limburg en langs de oostgrens blijft het waarschijnlijk meest droog. Hier vind je de hoogste maxima, van 27 tot 29 graden. Als de storing zich ’s middags naar de Noordzee terugtrekt, klaart het op steeds meer plekken op en wordt het in het midden van het land broeierig warm met 26 graden. De kustprovincies blijven, met 22 graden, achter.

Storingen blijven deze week actief in onze omgeving. Het weer wordt koeler, en op donderdag en vrijdag is er veel neerslag.