Vier boeven in betere tijden

AFP PHOTO / KHALED DESOUKI

Hoe snel de wereld kan veranderen. Het komt niet vaak voor dat een tien maanden oude foto weer nieuwswaardig wordt. Zo is deze foto van 10 oktober 2010, toen de vandaag letterlijk onder vuur liggende Libische leider Gaddafi gastheer was van de Arabisch-Afrikaanse top, vandaag weer actueel. In zijn thuisstad Sirte ontving hij de leiders van het Afrikaanse continent en de Arabische wereld.

Frappant is dat de vier voornaamste hoofdrolspelers van de Arabische lente op de staatsiefoto schouder aan schouder staan. V.l.n.r.: de gevluchte Tunesische president Ben Ali, daarnaast staat president Saleh uit Jemen - die nu in Saoedi-Arabië herstelt van verwondingen die hij opliep bij een aanval, een goedgemutste Moammar Gaddafi, en Hosni Mubarak die thans berecht wordt in Egypte.

    • Arjan de Jongh