Syrische regering zal niet vallen, verzekert Assad

De ordetroepen in Syrië maken vorderingen in de strijd tegen de vijf maanden durende opstand. Dat heeft de Syrische president Bashar al-Assad gisteravond op de Syrische staatstelevisie gezegd. Zijn regering loopt niet het risico te vallen, verzekerde hij. Het was de vierde keer dat Assad op televisie verscheen sinds de opstand tegen zijn regime in maart. Hij herhaalde zijn plannen om hervormingen door te voeren in Syrië. De situatie in Syrië „mag er dan dreigend uitzien, in realiteit zijn we in staat ermee om te gaan”, aldus de president. Hij vond dat de onrust in Syrië „militanter” was geworden de afgelopen weken, maar zei „vol vertrouwen te zijn het in de hand houden”. Als andere landen denken aan militaire interventie dan volgen er repercussies, zo dreigde hij. Een commissie zou bestuderen welke hervormingen nodig zijn en heeft daar zeker zes maanden werk aan, beweerde Assad. De president verwacht in februari 2012 parlementsverkiezingen. (NRC)