Politie krijgt ruim 100 tips over beschoten auto’s Rotterdam

De politie heeft over de beschietingen van voertuigen de afgelopen tijd op wegen rond Rotterdam meer dan honderd tips ontvangen. Dat meldt persbureau Novum vanavond op gezag van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD).

Vorige week woensdag meldde het KLPD nog ruim vijftig tips binnen te hebben gekregen. De gouden tip zat daar nog niet tussen. Het aantal aangiften van beschoten voertuigen bedroeg toen 27. Bij de schietpartijen is vooralsnog niemand gewond geraakt. De beschoten voertuigen, waaronder twee bussen en auto’s, liepen gesneuvelde ruiten, lakschade of kapotte koplampen op.

Van de aangiften gaan er negentien over zondag 7 augustus. Vier voertuigen zouden vorige week zaterdag op de korrel zijn genomen, de dag erna twee en vorige week maandag ook twee. Of in alle gevallen sprake is van dezelfde daders, is nog onduidelijk. De politie sluit kopieergedrag niet uit.

Mogelijk hebben de schietpartijen iets te maken met de voorwerpen die de afgelopen tijd op de A7 het verkeer opschrikten. Zaterdagmiddag ontdekte de politie dreigende leuzen met betrekking tot de schietpartijen op de snelwegen rond Amsterdam en over de objecten die op de A7 zijn geplaatst. De teksten waren met graffiti op de Reigersweg, bij het busstation naast de A7, gespoten.

Op de A7 werden eerder dit jaar onder meer een keramieken koe, een stoel, een televisie en enkele fietsen ontdekt. Zaterdag lag er een plastic geit. Bij de incidenten bleef het bij materiële schade en raakte niemand gewond.

    • Pim van den Dool