Ook voetbalwedstrijden zijn niet meer veilig in Mexico

Torreón. Bezoekers van de eredivisiewedstrijd tussen Santos Laguna en Monarcas Morelia in Torreón, in de deelstaat Coahuila, zoeken zaterdag dekking in het stadion. Net buiten het stadion was een schietpartij, gericht op een verjaardagsfeest, waarbij zeventien doden vielen. De inwoners van het noorden van Mexico worden in toenemende mate geconfronteerd met geweld. In de deelstaat Coahuila vechten verschillende drugskartels al geruime tijd een bloederige strijd uit. Foto Reuters Fans of Santos and Morelia react during the Mexican league championship soccer match after gunshots were heard in the vicinity of the Santos Laguna stadium in Torreon August 20, 2011. The soccer match in Mexico's first division was abandoned on Saturday after a shoot-out just outside the stadium shocked players and fans alike in the northern city of Torreon. Players ran to the dressing room and fans dived for cover when the shots rang out near the end of the first half of the match. REUTERS/Alejandro Jimenez Aguilar (MEXICO - Tags: SPORT SOCCER CIVIL UNREST) REUTERS