Obama: regime van Gaddafi stort in elkaar - Gaddafi moet macht opgeven

De Libische leider Moammar Gaddafi in april dit jaar in Tripoli. Foto AP / Pier Paolo Cito De Libische leider Moammar Gaddafi in april dit jaar in Tripoli. Foto AP / Pier Paolo Cito

Volgens Obama toont het regime van de Libische leider Moammar Gaddafi tekenen van ineenstorting. De Amerikaanse president riep Gaddafi vannacht op om de macht af te staan om meer slachtoffers te voorkomen.

Obama:

“De beste manier om bloedvergieten te beëindigen is eenvoudig: Moammar Gaddafi en zijn regime moeten erkennen dat hun heerschappij ten einde is gekomen. Gaddafi moet onder ogen zien dat hij Libië niet langer onder controle heeft. Hij moet de macht opgeven voor eens en voor altijd”

“We zullen blijven samenwerken met onze bondgenoten en partners in de internationale gemeenschap om de mensen van Libië te beschermen, en om een ​​vreedzame overgang naar democratie te steunen.” - Obama.

    • Marije Willems