Met dank aan Parzival

Dressuuramazone Adelinde Cornelissen heeft dit weekeind twee gouden medailles gewonnen op de EK in Rotterdam. Ze toonde zich in het Kralingse Bos met haar paard Parzival de sterkste in de individuele kür en de Grand Prix Spécial. Drievoudig olympisch kampioene Anky van Grunsven sprak na afloop over "een uitzonderlijk hoog niveau" dat Cornelissen en Parzival hadden bereikt. Foto HH/Elmer van der Marel Nederland, Rotterdam, 21 augustus Dressuuramazone Cornelissen wint ook goud op kür Adelinde Cornelissen heeft op de slotdag van de EK dressuur met haar troeteldier Jerich Parzival ook goud veroverd op de kür.Ze kreeg voor haar proef een score van 88,768 procent en bleef daarmee de Brit Carl Hester (Uthopia) en de Zweed Patrik Kittel (Watermill Scandic) ruim voor. foto: Elmer van der Marel/Hollandse Hoogte Elmer van der Marel;Hollandse Hoogte