Liverpool langs Arsenal in eerste Engelse topper

Arsenal speelde het laatste deel van de wedstrijd met tien man.

Liverpool heeft zaterdag de topper in de Premier League tegen Arsenal met 2-0 gewonnen. Het werd 1-0 door een eigen doelpunt van Aaron Ramsey in de 77ste minuut. Toen stond Arsenal al met tien man in het veld, omdat Emmanuel Frimpong tegen zijn tweede gele kaart aan was gelopen. Luis Suarez besliste de wedstrijd in blessuretijd.

De beste kans voor rust was voor Arsenal. Middenvelder Samir Nasri, die misschien overstapt naar Manchester City, had echter geen oog voor zijn medespelers en schoot voorlangs. In de tweede helft kwam Arsenal meer onder druk te staan, waarna Liverpool in het laatste kwartier toesloeg: 2-0. Chelsea ontsnapte zaterdag aan nieuw puntverlies. De club uit Londen won voor eigen publiek met 2-1 van West Bromwich Albion. Shane Long bracht West Bromwich aan de leiding; Nicolas Anelka en Florent Malouda bezorgden Chelsea alsnog de overwinning. (Novum)