Kortkolom binnenland

Onderzoek naar dood zes maanden oude baby

Leeuwarden. De Friese politie onderzoekt de dood van een meisje van zes maanden gisteravond in Akkrum. De politie betwijfelt of de baby een natuurlijke dood is gestorven. Waarom de omstandigheden verdacht zijn, wil ze niet zeggen. Een van de ouders meldde gisteravond rond half zes dat hun kind buiten bewustzijn was. Reanimatie door ambulancepersoneel mocht niet meer baten. Vandaag verricht het Nederlands Forensisch Instituut sectie op het lichaam. De ouders zijn gehoord. Ze gelden niet als verdachten, aldus de politie, die van „een trieste situatie” spreekt. (NRC)

Verkeer op A1 gestremd na ernstig ongeluk

Hoevelaken. Door een ernstig ongeval is vanochtend het verkeer bij knooppunt Hoevelaken op de A1 (Apeldoorn-Amsterdam) vastgelopen. Bij het ongeluk waren volgens de politie een vrachtwagen met levende kippen en tien andere auto’s betrokken. Hierbij is een kind zwaargewond geraakt. De vrachtwagen is gekanteld. Het ongeluk gebeurde rond half negen vanochtend. Op het knooppunt werden de wegen naar Zwolle en Utrecht afgesloten. Op de A1 was enige tijd maar één rijstrook beschikbaar. Rond 10 uur werden alle rijstroken weer vrijgegeven. (Novum)

Zeiljacht gezonken na aanvaring met schip

IJmuiden. Op het IJsselmeer is gistermiddag een zeiljacht gezonken na een aanvaring met een Duits binnenschip. De drie opvarenden van het jacht konden uit het water worden gehaald, meldde kustwachtcentrum KNRM. Een van hen is uit voorzorg naar een ziekenhuis in Heerenveen gebracht. In totaal moest de kustwacht dit weekeinde 22 keer hulp verlenen aan recreanten op het water. Het betrof vooral jachten die aan de grond waren gelopen of die motorproblemen hadden. (Novum)

Man overreden door aardappelrooimachine

De Heen. Een 34-jarige man uit Scherpenisse is vanochtend zwaargewond geraakt toen hij in het Brabantse De Heen werd overreden door een aardappelrooimachine. De man probeerde op de achteruitrijdende machine te klimmen maar viel vermoedelijk van het trapje en kwam onder een wiel terecht. Hij liep onder meer een schedelbasisfractuur en inwendig letsel op. De arbeidsinspectie onderzoekt het ongeval. (Novum)