Komkommernieuws

Bill Clinton is veganist geworden

Amsterdam. - De oud-president van de Verenigde Staten Bill Clinton gaat tegenwoordig door het leven als veganist: hij eet noch vlees noch vis noch zuivel. Hij zal voornamelijk nog groente, fruit en bonen eten. Reden voor de ommekeer in zijn eetgewoonten is de beroerte die hem in 2004 bijna fataal werd. Hij kreeg toen vier bypasses. Vorig jaar moest Clinton opnieuw een operatie ondergaan. Dat was voor hem aanleiding om veganist te worden. „Ik besefte dat ik Russisch roulette speelde”, vertelt Clinton in een interview dat gisteren is uitgezonden op CNN. Zijn vrouw Hillary, nu minister van Buitenlandse Zaken onder Obama, probeerde haar man altijd al bewust te maken van zijn levensstijl. (De Telegraaf)

Tweekoppige slang eet zelfstandig

Rotterdam. - De tweekoppige slang die eind juni werd geboren in dierenpark De Oliemeulen in Tilburg heeft deze week voor het eerst zelfstandig gegeten. Dat laat het dierenpark weten via Twitter. Het was de afgelopen weken afwachten of en wanneer de tweekoppige slang zelf ging eten. Jonge slangen kunnen enkele weken tot soms maanden zonder prooi in leven blijven. Een tweekoppige slang die negen jaar geleden in het dierenpark werd geboren moest worden laten ingeslapen, omdat het dier niet zelfstandig kon eten. Tweekoppige slangen maken in de natuur weinig kans om uit te groeien tot een volwassen lengte. Hun reactiesnelheid is te traag, omdat als gevlucht moet worden er twee koppen het eens moeten zijn over de vluchtroute. (Novum)