Is het geen schietpartij, dan wel een plastic geit

Het blijft onrustig op de snelwegen rond Rotterdam. Dit weekend werd er een plastic geit op de A7 gelegd.

Op de A7 tussen Abbekerk en Den Oever is zaterdag opnieuw een voorwerp op de rijbaan gelegd. Dit keer ging het om een plastic geit, meldde de politie gisteren. De geit werd ontdekt ter hoogte van Abbekerk. Een voorbijganger kon het voorwerp van de weg halen voordat er ongelukken gebeurden.

Zaterdagmiddag ontdekte de politie op de Reigersweg, bij het busstation naast de A7, dreigende leuzen met betrekking tot de recente schietincidenten op de snelwegen rond Rotterdam en over de objecten die op de A7 zijn geplaatst. De teksten waren er met graffiti opgespoten. De dader liet weten dat het incident niet het laatste zou zijn.

Op de A7 werden eerder dit jaar al tien voorwerpen midden op de weg gelegd. Eerder werden weggebruikers al opgeschrikt door een keramieken koe, een stoel, een televisie en enkele fietsen. Bij de incidenten bleef het bij materiële schade en raakte niemand gewond. Op snelwegen in de regio Rotterdam zijn de afgelopen weken tientallen auto’s beschoten, vermoedelijk met een luchtbuks. Daarbij sneuvelden diverse ruiten. Ook hier raakte niemand gewond.

De politie neemt beide zaken hoog op en heeft een onderzoek ingesteld. Mogelijk hebben beide incidenten met elkaar te maken. (Novum)