Incident met steekvlammen bij vliegtuig op Schiphol

Een vertrekkend KLM-vliegtuig heeft vanavond op Schiphol moeten terugkeren naar de opstapplaats, nadat er steekvlammen bij het toestel waren gezien. Dat meldde een woordvoerder van de luchthaven aan persbureau Novum.

De veiligheid van de 53 passagiers is niet in het geding geweest, laat een woordvoerder van de KLM weten. Het incident vond omstreeks negen uur plaats. De vlammen kwamen uit de motoren van de Fokker 100 toen die werden gestart. De passagiers werden uit het vliegtuig gehaald en zijn later op de avond met een ander toestel alsnog naar hun bestemming Liverpool vertrokken.

Waardoor de steekvlammen ontstonden, wordt nog onderzocht. Of dergelijke incidenten vaker gebeuren, weet de woordvoerder van de luchtvaartmaatschappij niet. Ook kon zij maandagavond niet vertellen hoeveel vertraging de 53 passagiers door het voorval hebben opgelopen.

    • Pim van den Dool