Hockeyers winnen tweede groepswedstrijd EK van Engeland

De Nederlandse hockeyers juichen nadat ze gescoord hebben tegen Engeland. Foto Reuters / Ina Fassbender

De Nederlandse hockeyers hebben op het EK in Mönchengladbach ook hun tweede wedstrijd gewonnen. Een dag na de 8-1 zege op Frankrijk werd titelverdediger Engeland met 4-3 verslagen.

Billy Bakker was met drie doelpunten de grote man aan de zijde van Oranje. Woensdag kan tegen Ierland een plaats in de halve finale veiliggesteld worden.

Nederland kwam via Bakker al na tien minuten op voorsprong, maar een kwartier later zorgde Matt Daly voor de 1-1 ruststand. De eerste vijf minuten na rust leek Oranje het verschil te maken. Taeke Taekema benutte een strafcorner en Bakker maakte er met zijn tweede treffer 3-1 van.

Kort nadat Iain MacKay de spanning in de 54e minuut had teruggebracht, sloeg Bakker voor een derde keer toe. Ashley Jackson bracht de spanning echter opnieuw terug, zeker toen een doelpunt van Roderick Weusthof na tussenkomst van de videoscheidsrechter werd afgekeurd. In de laatste minuut ontsnapte Nederland aan de gelijkmaker.

    • Pim van den Dool