Goal van het Weekend komt uit Frankrijk

We beginnen waar we vorige week eindigden, namelijk in eigen land: Emir Bajrami (FC Twente) leverde een heerlijke poeier af. En regelmatig heb je ze erbij zitten, spelers die kwaliteit van het doelnet testen zoals Timofey Kalachev (FK Rostov, Rusland). Blijft mooi. Ook allerminst vervelend was het aanschouwen van Christian Sørensen (OB Odense, Denemarken) die de bal keihard in de kruising volleert.

Arjen Robben (Bayern München) was weer fit en bevestigde zijn instant vorm met een leuke dribbel inclusief subtiele afwerking. In Mexico was het genieten dankzij de 1,60 meter hoge Christian Bermúdez (Atlante). Niet alleen vanwege zijn prachtige streep die via de lat achter de doelman belandt, of omdat zijn bijnaam ‘El Hobbit’ is. Nee, zeker ook aangezien de Mexicaanse commentator volledig uit zijn plaat gaat. En in Italië rolt het balletje ook weer met de traditionele oefenpot tussen AC Milan en Juventus waarin Kevin Prince Boateng bijna de Goal van het weekend maakt.

De echte eer gaat na lang beraad toch uit naar Adrien Regattin (Toulouse) die een lage voorzet pijlsnel opwipt om de bal vervolgens middels een omhaal on de verre hoek te plaatsen:

    • Jules Seegers