‘Gearresteerde zoon Gaddafi ontsnapt na hulp Gaddafi’s troepen’

Mohammed Gaddafi, een van de zoons van de Libische leider die gisteravond werd gearresteerd in Tripoli, is er vandaag in geslaagd zijn huisarrest te ontvluchten. Dat meldt Al Jazeera vanavond op basis van anonieme bronnen.

Troepen van Gaddafi zouden eerder vandaag het huis waarin Mohammed door de rebellen gevangen werd gehouden hebben bestormd. Na gevechten met de bewakers van het huis zou Mohammed erin geslaagd zijn te ontsnappen.

Mohammed werd naar eigen zeggen gisteravond door de rebellen gevonden en sindsdien onder huisarrest gehouden. Hij is Gaddafi’s oudste zoon en hoofd van het Libische Olympische Comité. Verder staat Mohammed aan de leiding van de grootste internetprovider van Libië.

‘Lichaam van Khamis Gaddafi mogelijk gevonden’

Al Jazeera meldde vanavond ook, wederom op basis van anonieme bronnen, dat er in Tripoli twee lichamen zijn gevonden die mogelijk van Gaddafi’s zoon Khamis en Abdallah Senussi, het hoofd van de Libische veiligheidsdienst, zijn. Deze geruchten zijn niet bevestigd.

In Tripoli is het al de hele dag onrustig en vinden nog altijd gevechten tussen de rebellen en troepen van Gaddafi plaats. De opstandelingen meldden eerder vandaag een derde zoon van Gaddafi, Saadi al-Gaddafi, te hebben opgepakt.

    • Pim van den Dool