En dit gebeurde nog in het weekend

Op de A7 tussen Abbekerk en Den Oever is zaterdag opnieuw een voorwerp op de rijbaan gelegd. Dit keer ging het om een plastic geit op de snelweg, meldt de politie zondag. De geit werd om 02.00 uur ontdekt ter hoogte van Abbekerk. Een voorbijganger kon het voorwerp van de weg halen voordat er ongelukken gebeurden. Op de A7 werden eerder dit jaar al tien voorwerpen midden op de weg gelegd. Eerder werden weggebruikers al opgeschrikt door een keramieken koe, een stoel, een televisie en enkele fietsen. Bij de incidenten raakte niemand gewond. (Novum)

De zevende editie van het race-evenement Bavaria City Racing is gisteren rustig verlopen. Er deden zich geen grote problemen voor, meldt de politie. Een tiental mensen werd aangehouden voor onder meer baldadigheid en rijden onder invloed. Na een aantal edities met regen konden de toeschouwers dit jaar rekenen op een zonnige dag. Volgens de organisatie trok het evenement dit jaar zo’n 600.000 autoliefhebbers naar de stad, zo’n 100.000 meer dan in voorgaande jaren. (Novum)