Dodental Pukkelpop bijgesteld naar vier

Flowers, candles, written messages and other objects are left at a memorial for victims of the tragic freak accident at the Pukkelpop music festival, in Kiewit, a hamlet of Hasselt, on August 21, 2011. A brief, but violent storm took down a concert tent at the festival, killing five people and leaving three more fighting for their lives life on August 19. Belgium is set to declare the thunderstorm a natural disaster, as organisers announced the launch of a fund to aid victims. AFP PHOTO / BELGA PHOTO / MICHEL KRAKOWSKI ***BELGIUM OUT*** Slachtoffers worden herdacht bij het festivalterrein van Pukkelpop in Kiewit. Foto AFP / Michel Krakowski

Door het drama in Pukkelpop zijn niet vijf, maar vier mensen omgekomen. Donderdagnacht stierf iemand in een van de ziekenhuizen waar de slachtoffers heen werden gebracht, schrijven Belgische media vandaag.

Deze persoon was enkele uren eerder in kritieke toestand opgenomen en werd in de chaos bij de dodelijke slachtoffers van Pukkelpop geteld, maar het bleek niet om een bezoeker van het festival te gaan. Het festival werd donderdagavond verrast door hevig noodweer, waardoor een tent instortte.

Drie mensen zouden nog in levensgevaar verkeren. Het aantal gewonden blijkt volgens de kranten intussen ook hoger te liggen dan honderdveertig lichtgewonden en elf zwaargewonden.

De Standaard meldt dat in de nasleep van Pukkelpop een extra dode is gevallen. Een 21-jarige man die blijkbaar geen lift naar huis had kunnen vinden werd vrijdagnacht op het spoor tussen Bleret en Waremme door een goederentrein aangereden. De treinbestuurder merkte dat niet, waardoor twee uur later nog een trein over hem heen reed. Deze keer had de machinist het wel opgemerkt. Bij de eerste aanrijding was hij volgens de krant vrijwel zeker op slag dood.

    • Marije Willems