Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Film

Dit is de Tïtty Twïster

Biddinghuizen. Om een uurtje of drie 's nachts is de rij voor de Titty Twïster zeker vijftig meter lang en drie man breed. En er zit geen beweging in. Het deurbeleid is één erin, één eruit. Maar iedereen die binnen is, blijft. De nieuwe tent op muziekfestival Lowlands is vernoemd naar de duistere striptent uit de film From Dusk till Dawn, geregisseerd door Robert Rodriquez en geschreven door Quintin Tarantino. De bar waarin midden in de nacht de sfeer omslaat en iedereen binnen vampier blijkt te zijn. De middelvingers met uitslaande vlammer boven de entree - net als in de film - werken hypnotiserend op de mensen in de rij. Net als de schimmen binnenin de tent, die om palen lijken te bewegen. In het programmaboekje van Lowlands wordt de nieuwe tent als volgt aangekondigd: De vuigste honky-tonk in town, verscholen in een duister hoekje achter de Bravo. Paaldansbitches, hardrock karaoke, ruige dj's, plassen bier, en jij... Niet dus. Maar wat gebeurt er toch, daarbinnen? Voor iedereen die de Titty Twïster niet inkwam, licht fotograaf Peter de Krom hierboven een tipje van de sluier.
Biddinghuizen. Om een uurtje of drie 's nachts is de rij voor de Titty Twïster zeker vijftig meter lang en drie man breed. En er zit geen beweging in. Het deurbeleid is één erin, één eruit. Maar iedereen die binnen is, blijft. De nieuwe tent op muziekfestival Lowlands is vernoemd naar de duistere striptent uit de film From Dusk till Dawn, geregisseerd door Robert Rodriquez en geschreven door Quintin Tarantino. De bar waarin midden in de nacht de sfeer omslaat en iedereen binnen vampier blijkt te zijn. De middelvingers met uitslaande vlammer boven de entree - net als in de film - werken hypnotiserend op de mensen in de rij. Net als de schimmen binnenin de tent, die om palen lijken te bewegen. In het programmaboekje van Lowlands wordt de nieuwe tent als volgt aangekondigd: De vuigste honky-tonk in town, verscholen in een duister hoekje achter de Bravo. Paaldansbitches, hardrock karaoke, ruige dj's, plassen bier, en jij... Niet dus. Maar wat gebeurt er toch, daarbinnen? Voor iedereen die de Titty Twïster niet inkwam, licht fotograaf Peter de Krom hierboven een tipje van de sluier.

Om een uurtje of drie ’s nachts is de rij voor de Tïtty Twïster zeker vijftig meter lang en drie man breed. En er zit geen beweging in. Het deurbeleid is één erin, één eruit. Maar iedereen die binnen is, blijft.

De nieuwe tent op muziekfestival Lowlands is vernoemd naar de duistere striptent uit de film From Dusk till Dawn, geregisseerd door Robert Rodriguez en geschreven door Quentin Tarantino. De bar waarin midden in de nacht de sfeer omslaat en iedereen binnen vampier blijkt te zijn.

De middelvingers met uitslaande vlammen boven de entree – net als in de film – werken hypnotiserend op de mensen in de rij. Net als de schimmen binnenin de tent, die om palen lijken te bewegen.

In het programmaboekje van Lowlands wordt de nieuwe tent als volgt aangekondigd: De vuigste honky-tonk in town, verscholen in een duister hoekje achter de Bravo. Paaldansbitches, hardrock karaoke, ruige dj’s, plassen bier, en jij... Niet dus.

Maar wat gebeurt er toch, daarbinnen? Voor iedereen die de Tïtty Twïster niet inkwam, licht fotograaf Peter de Krom hierboven een tipje van de sluier.

nrc.nl/inbeeldnu ook verkrijgbaar als gratis app voor de iPad