Beschietingen tussen Israël en Gaza gaan door

Rook boven Gaza Stad na Israëlische aanvallen van gisteren. Foto AP / Majed Hamdan

Ondanks een aangekondigd staakt-het vuren zijn de beschietingen tussen Israël en de Gazastrook vannacht doorgegaan. Palestijnse militanten zouden vannacht 15 raketten mortiergranaten hebben afgevuurd. Israel reageerde daarop met een luchtaanval. Dat meldt persbureau AP meldt op basis van het Israëlische leger. Bij de wederzijdse beschietingen zouden geen gewonden zijn gevallen.

Een functionaris van de Hamas liet gisteren weten dat alle milities in Gaza bereid waren tot een staakt-het-vuren dat een eind moest maken aan drie dagen van geweld. Egypte zou bemiddeld hebben bij de wapenstilstand, die gisteravond van kracht had moeten worden.

Het geweld ving donderdag aan met een aanval op Israëliërs niet ver van de grens tussen Israël en Egypte. Daarbij kwamen acht Israëliërs om het leven. Zaterdag kwam bij een raketinslag nog een Israëliër om. Israël reageerde met luchtaanvallen, waarbij zeker vijftien Palestijnen, voornamelijk militanten, werden gedood.

    • Lex Boon