Arsenal verliest thuis topper van Liverpool

Arsenal heeft zaterdag de topper tegen Liverpool in de Enggelse Premier League met 2-0 verloren. Luís Suarez, oud-spits van Ajax, was betrokken bij het eerste doelpunt van Liverpool en scoorde zelf de 2-0. Liverpool had elf jaar geleden voor het laatst in een uitwedstrijd van Arsenal gewonnen.

Bij Arsenal, dat wegens blessures en schorsingen acht spelers miste, dreigt een crisis. Aanvoerder Cesc Fabregas vertrok vorige week naar Barcelona en de ploeg heeft uit twee duels nog maar één punt behaald. Spits Samir Nasri vertrekt waarschijnlijk ook nog. De komende week is belangrijk voor Arsenal: zondag wacht het duel tegen Manchester United, woensdag verdedigt Arsenal een 1-0 voorsprong bij Udinese in de voorronde van de Champions League.

Manchester City en Wolverhampton staan na twee speelronden bovenaan in de Premier League. City won met 3-2 van Bolton en Wolverhampton won met 2-0 van Fulham, de club van trainer Martin Jol. Manchester United speelt vanavond tegen Tottenham Hotspur.

In de Bundesliga staan Borussia Mönchengladbach en Hannover bovenaan met zeven punten uit drie duels. Borussia, vorig seizoen net aan degradatie ontsnapt, won vrijdag met 4-1 van Wolfsburg. Hannover speelde gisteren met 1-1 gelijk tegen Hertha. Schalke kwam gisteren in de laatste 35 minuten terug van een 2-0 achterstand tegen Mainz en won met 4-2. Klaas-Jan Huntelaar scoorde één keer voor Schalke. Bayern versloeg HSV met 5-0. Arjen Robben maakte één doelpunt. (Reuters)