Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Economie

Arabische Liga eist einde aan aanvallen op Gaza

De Arabische Liga wil dat de Verenigde Naties actie ondernemen om de Israëlische luchtaanvallen boven de Gazastrook te stoppen.

Dat maakte de Liga gisteren bekend na een vergadering in Kairo. Welke maatregelen dat moeten zijn is onduidelijk. De secretaris-generaal van de Arabische Liga, Nabil El-Araby, veroordeelde de Israëlische aanvallen boven Gaza en in Egypte. Afgelopen donderdag kostten de vergeldingsacties voor de reeks terreuraanslagen in Israël tot nu toe aan vijftien mensen, onder wie Palestijnen en Egyptische agenten, het leven. In de verklaring repte de Arabische Liga met geen woord over de raket- en mortieraanvallen vanuit Gaza op het zuiden van Israël. Die gingen ook dit weekend door. Gisteren werden vijftien raketten en mortieren op Israël afgevuurd. De Israëlische luchtmacht bombardeerde in reactie een raketinstallatie in het noorden van Gaza. Het Israëlische leger heeft de afgelopen nacht 120 leden van de Palestijnse islamitische beweging Hamas opgepakt op de Westelijke Jordaanoever. (AP, Reuters)