Ajax stelt zwaar teleur op bezoek bij VVV-Venlo

De landskampioen leed voor de eerste keer dit seizoen puntenverlies.

Na ruime competitiezeges op De Graafschap en SC Heerenveen kwam Ajax gisteren op bezoek bij VVV Venlo niet verder dan een 2-2 gelijkspel. De ploeg van trainer Frank de Boer keek na een uur spelen zelfs tegen een 2-0 achterstand aan, maar Theo Janssen en Kolbeinn Sigthórsson brachten Ajax alsnog op gelijke hoogte.

Bij Ajax was Jan Vertonghen terug van een blessure. De aanvoerder zag zijn team in Venlo vanaf het begin het initiatief nemen, maar Ajax slaagde er niet in om VVV echt zijn wil op te leggen. Voor rust waren een gevaarlijke vrije trap van Christian Eriksen, een schot in het zijnet van aanwinst Derk Boerrigter en een kopbal op de buitenkant van de paal van Toby Alderweireld de belangrijkste wapenfeiten.

VVV loerde ondertussen op de counter, wat in de tweede helft resulteerde in twee doelpunten van de snelle Nigeriaanse spits Ahmed Musa. Bij zijn tweede doelpunt ontdeed Musa zich handig van Ajax-verdediger Daley Blind, die daarbij een zwakke indruk maakte.

Na de aansluitingstreffer van Janssen en de gelijkmaker van Sigthórsson, op aangeven van Alderweireld, ging Ajax in de slotfase alsnog voor de zege. De thuisploeg wankelde even, maar hield ondanks de vijf minuten extra tijd stand: 2-2. (Novum)