Advocaat kamermeisje: OM laat zaak DSK vallen

Het Amerikaanse Openbaar Ministerie wil de vervolging van voormalig IMF-directeur Dominique Strauss-Kahn staken. Dat denkt de advocaat van het kamermeisje dat Strauss-Kahn in mei beschuldigde van misbruik en poging tot verkrachting. De openbaar aanklagers zouden de vrouw vanmiddag van hun beslissing op de hoogte willen stellen. De volgende zitting in de zaak tegen Strauss-Kahn is morgen. Volgens de advocaat is het laten vallen van een of meerdere aanklachten de enige reden om het kamermeisje daarvoor te willen spreken. „Als ze niet van plan waren de vervolging te staken, zouden ze de volgende dag gewoon in de rechtszaal zeggen dat ze ermee doorgaan.” In juni werd al bekend dat het OM twijfelde aan de geloofwaardigheid van het kamermeisje Nafissatou Diallo. Het huisarrest van Dominique Strauss-Kahn werd vorige maand al opgeheven. Een woordvoerder van het OM in New York wilde niet reageren. (AP)