5 redenen om tv te kijken

1 muziek

Ali B op volle toeren

Ned. 3, 21.40 - 22.25 u.

Ali B laat de jeugd van nu kennismaken met nieuwe versies van bekende Nederlandstalige hits van toen. De rapper gaat met een bevriende muzikant op bezoek bij de iconen van de Nederlandse muziek. De rappers en de ‘gouwe ouwe’ staan voor de uitdaging om van elkaars bekendste nummer een persoonlijke remake te maken. Ze hebben een week de tijd; dan moeten ze hun nieuwe nummer live voor elkaar spelen. In deze aflevering Henny Vrienten van Doe Maar.

2 Serie

Onverwacht bezoek

Ned. 1, 20.30 - 21.20 u.

In dit tv-programma ontmoeten families en vrienden elkaar na hele lange tijd. In deze aflevering volgen we Jacky Ishii, die samen met haar zoontje op Hawaï woont. Vorige jaar werd er borstkanker bij haar geconstateerd. Ze heeft haar beste vriendin Hoda Ahmed al vier jaar niet gezien door de grote afstand. En dan staat Hoda plots voor haar neus.

3 storm

Storm op komst

Ned. 3, 20.20 - 21.00 u.

Serie waarin twee bekende Nederlanders tot elkaar zijn veroordeeld: ze brengen een eb en vloed door op een boot op de Waddenzee, wat tot lange gesprekken leidt. Vanavond met Arjan Ederveen en Fiona Hering.

4 film

Catch me if you can

SBS 6, 20.30 - 23.25 u.

Op feiten gebaseerde misdaadkomedie met o.a. Leonardo DiCaprio, Tom Hanks en Christopher Walken. Het verhaal: Frank Abagnale Jr. (DiCaprio) doet zich voor als arts, hoogleraar, advocaat en piloot. Niemand twijfelt ooit aan deze charmante meesterleugenaar, maar intussen licht hij iedereen op. Abagnale verdwijnt telkens zonder een spoor achter te laten. Tot de politie een internationale klopjacht opent. (Regie: Steven Spielberg)

5 hotels

De Hotelpolitie

SBS 6, 0.05 - 1.05 u.

Hotels waar de service belabberd is, het interieur afgeragd en het eten ver onder de maat, kunnen een bezoek verwachten van de Hotelpolitie. Zo bezoekt Ruth van de ‘politie’ in Groot-Brittannië hotel Saxonia. Het hele gebouw hangt vol met ouderwetse schilderijen en snuisterijen. Kasten zitten vol met knuffelberen. De douche zit onder de schimmel. De kritiek van Ruth komt hard aan bij de bejaarde hoteliers . En er mag even niet meer gefilmd worden. Maar als ze een sterren-hotel willen worden, zal er toch echt iets moeten gebeuren...