Video: Mexicaanse voetballers en fans op de vlucht voor kogelregen

Voetbalfans zoeken een veilig heenkomen nadat er in het stadion een kogelregen te horen was. Foto Reuters / Alejandro Jimenez Aguilar

Dat Mexico geplaagd wordt door heuse oorlogen tussen drugsbendes was al bekend. Gisteravond bleken zelfs spelers en bezoekers van een voetbalwedstrijd niet meer veilig toen een stadion getroffen werd door een kogelregen.

De eerstedivisiewedstrijd tussen de clubs Santos Laguna en Monarcas moest worden stilgelegd omdat er na ongeveer veertig minuten spelen plotseling kogels te horen waren in het stadion. In onderstaande video van zeven minuten is dat moment te zien, waarna de spelers zich naar de kleedkamer snellen en het publiek een veilig heenkomen probeert te zoeken. Het levert bizarre beelden op. Uiteindelijk raakte slechts één politieagent gewond.

    • Pim van den Dool