Pukkelpop gaat fonds voor slachtoffers noodweer oprichten

Het verlaten kampeerterrein van Pukkelpop afgelopen vrijdag, een dag na het noodweer dat aan vijf mensen het leven kostte. Foto Reuters / Laurent Dubrule

De organisatie van Pukkelpop is van plan een fonds op te richten voor slachtoffers en nabestaanden. Bezoekers kunnen vanaf vandaag op de website van het door noodweer getroffen festival terecht met vragen.

“We voelen de behoefde een onafhankelijk fonds op te richten voor de slachtoffers en hun nabestaanden. Dit zou de naam Steunfonds Pukkelpop Slachtoffers meekrijgen”, vertelt organisator Chokri Mahassine aan de Vlaamse krant De Standaard. De site Pukkelpop.be is opnieuw ingericht met een informatiepunt voor gedupeerden. Zij vragen zich vooral af of toegangstickets en aangeschafte drankbonnen worden terugbetaald. Op die vraag heeft de festivalorganisatie echter nog geen antwoord.

“Gelet op de dramatische omstandigheden en gezien we tot op heden nog geen volledig zicht hebben op de omvang van deze problematiek, kunnen we hier voorlopig geen antwoord op geven.” Wel belooft de organisatie uiterlijk half november meer duidelijkheid te geven.

Het Belgische muziekfestival werd donderdag getroffen door noodweer, waardoor tenten en bomen omwaaiden. Vijf festivalgangers overleefden het noodweer niet. Drie Nederlandse gewonden liggen nog in het ziekenhuis.

    • Pim van den Dool