PSV herpakt zich en laat ADO kansloos

PSV heeft voor het eerst dit seizoen overtuigd in de Eredivisie. Het elftal van Fred Rutten won na moeizame optredens tegen AZ en RKC met 3-0 op bezoek bij ADO Den Haag. Dries Mertens, Georginio Wijnaldum en Ola Toivonen bepaalden nog voor rust de eindstand. PSV stijgt door de zege naar de zesde plaats, ADO zakt naar de voorlaatste plaats.

PSV zette al vanaf het begin de toon in het Kyocera Stadion. Kevin Strootman had na twee minuten de openingstreffer op zijn schoen, maar de middenvelder stuitte na een lange solo op keeper Gino Coutinho. De ADO-doelman moest twintig minuten later toch tweemaal capituleren in een kort tijdsbestek.

Eerst bediende Wijnaldum collega-aanvaller Mertens, even later waren de rollen omgedraaid. Nog voor de rust gooide Toivonen de wedstrijd definitief op slot. Na rust startte ADO opportunistisch, maar de ploeg van Maurice Steijn ontbeerde kracht om het de Eindhovenaren moeilijk te maken.

Wijnaldum 0-2:

Toivonen 0-3:
http://youtu.be/ttra6Su8jg0

Halverwege de tweede helft werd PSV-goalie Andreas Isaksson pas voor het eerst echt op de proef gesteld na een schot van Lex Immers. In de slotfase kregen de bezoekers uit Eindhoven nog talrijke mogelijkheden om de score verder op te voeren. Jeremain Lens en Wijnaldum faalden echter vrij voor Coutinho en Toivonen zag een afstandsschot net naast het ADO-doel verdwijnen.

    • Jules Seegers