Niets is verzonnen, alles is onwaar

Volgende week staat Strauss-Kahn weer voor de rechter in New York. Ook in Frankrijk wordt hij nu beschuldigd van aanranding. In 2003 zou hij hebben geprobeerd om de Franse schrijfster Tristane Banon te verkrachten. Wie is zij? En wat vertelt haar werk over haar?

‘Hij spreekt met haar af in de rue Mayet, in het zesde arrondissement van Parijs. Het is een leeg appartement, met houten balken, een koffiezetapparaat in de keuken en een deur die leidt naar een kamer met een twee-persoonsbed. [..] DSK doet de deur op slot. Ze zet haar tas op de tafel en pakt haar dictafoon. Nauwelijks heeft ze de eerste vraag gesteld of hij vraagt of hij haar hand mag vasthouden.[..] Hij begint haar naar zich toe te trekken [..] Hij pakt haar vast, ze wil zich losrukken., ze vallen op de grond. Hij maakt haar bh los, grijpt haar borsten, laat zijn hand in haar slipje glijden. [..] Ze zegt dat hij in een vreemde droomtoestand leek te verkeren, haar protesten niet hoorde. Ze vlucht, gaat in haar auto zitten, belt haar moeder. Ze krijgt een sms: ‘nou maak ik u bang?’

Het volledige artikel kunt u hier lezen.

 

    • een onzer redacteuren