Hockeysters op EK verrassend onderuit tegen Spanje

Willemijn Bos in actie tegen Spanje. Foto Reuters / Ina Fassbender

De Oranjevrouwen van bondscoach Max Caldas zijn vanavond getrakteerd op een verrassende 1-0 nederlaag tegen Spanje. Op het Europees Kampioenschap in Mönchengladbach kwam Nederland een vroege treffer van Barbara Malda niet meer te boven.

Twee jaar geleden maakte Oranje nog gehakt van de Spaanse vrouwen door ze in de halve finale van het EK met 6-1 te verslaan. Maar vandaag lukte er weinig en trof Malda al doel na zes minuten, toen Spanje een strafcorner benutte. Maartje Paumen had toen namens Oranje al een strafcorner gemist.

In de tweede helft ontketende Oranje een flink offensief maar de Spaanse keeper Lopez de Eguilaz lag telkens dwars. Dinsdag speelt Nederland de laatste groepswedstrijd tegen Italië.

De Nederlandse vrouwen openden het EK gisteren met een klinkende zege op Azerbeidjan: 8-0. De hockeymannen wonnen vandaag hun eerste groepswedstrijd met 8-1 van Frankrijk.

    • Jules Seegers