Hockeymannen beginnen EK met eenvoudige zege op Frankrijk

Evers (r) en Weusthof vieren een van de vele doelpunten vanmiddag tegen Frankrijk. Foto Reuters / Ina Fassbender

De Nederlandse hockeyers zijn het Europees Kampioenschap in Mönchengladbach vanmiddag zoals verwacht begonnen met een klinkende zege. Frankrijk was geen partij voor de mannen van bondscoach Paul van Ass: 8-1.

Taeke Taekema opende de score binnen het kwartier door te scoren vanuit een strafcorner. Toen Floris Evers op slag van rust het net vond stond er inmiddels 4-0 op het scorebord. Tim Jenniskens en Roderick Weusthof schroefden de productie eerder al op.

Direct na de pauze tekende Evers direct voor zijn tweede waarna Robert van der Horst goed was voor de 6-0. Hierop konden de Fransen eindelijk wat terug doen en was het Jean-Baptiste Pauchet die in elk geval de Franse eer redde. Taekema, met opnieuw een strafcorner, en nogmaals Evers bepaalden de eindstand.

Om 18.00 uur spelen de Oranjevrouwen vanavond hun tweede duel op het EK. Gisteren lieten zij met een 8-0 zege weinig heel van Azerbeidjan. De mannen komen morgen om 19.00 uur weer in actie tegen Engeland.

    • Jules Seegers