Feyenoord laat kostbare punten liggen bij Heracles

Feyenoord, dat de eerste twee wedstrijden van het seizoen winnend wist af te sluiten, heeft vanmiddag dure punten verspeeld bij Heracles. Op bezoek in Almelo kwamen de Rotterdammers niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

In de zeer matige wedstrijd in het Jan Polman Stadion zette Heracles-speler Glynor Plet zijn ploeg na ruim een uur spelen op voorsprong. Feyenoord kwam zo’n tien minuten later weer op gelijke hoogte dankzij een goal van aanvaller Guyon Fernandez.

Heracles was op het eigen kunstgras ruim een uur lang de beste ploeg. Voor rust was Willy Overtoom met een gevaarlijke vrije trap het dichtst bij een treffer, maar na rust stapelden de kansen voor de thuisploeg zich op. Samuel Armenteros schoot van dichtbij over, Darl Douglas dwong doelman Erwin Mulder tot een knappe redding.

Na openingsgoal verzuimt Heracles door te drukken

Het doelpunt van Heracles kwam er even later alsnog. Plet rondde een minuut nadat hij als invaller in het veld was gekomen op aangeven van Overtoom koeltjes af. De ploeg van trainer Peter Bosz verzuimde daarna door te drukken, gaf het initiatief uit handen en bracht zichzelf daarmee in de problemen.

Twee keer kwam Heracles nog met de schrik vrij. Fernandez kopte in kansrijke positie net over, Ron Vlaar zag zijn inzet knap gekeerd worden door Remko Pasveer. Twaalf minuten voor tijd was het dan toch raak. Ruben Schaken leek een knappe individuele actie te bekronen met een doelpunt, Fernandez zette echter nog net zijn voet tegen de bal en kreeg zo de treffer op zijn naam.

Heracles maakte in de slotfase de meeste aanspraak op de overwinning, maar met enig kunst- en vliegwerk bleef Feyenoord overeind. Met zeven punten uit drie duels staat de ploeg van Ronald Koeman voorlopig tweede, maar Ajax kan de Rotterdammers zondagmiddag bij een zege in Venlo op VVV nog passeren.


szólj hozzá: Heracles - Feyenoord 1:1

Gisteren al winst voor FC Twente en Vitesse

FC Twente boekte gisteravond een ruime 1-5 zege bij SC Heerenveen. Excelsior en De Graafschap speelden met 1-1 gelijk en ook NAC en FC Groningen bleven op een gelijkspel steken (2-2). Vitesse pakte wel drie punten door met 2-1 van FC Utrecht te winnen. RKC verraste vrijdagavond al met een 0-2 overwinning bij Roda JC.

    • Pim van den Dool