Extreem weer lijkt uit te blijven

Het aangekondigde extreme weer lijkt mee te vallen. Het KNMI kondigde voor Limburg, Noord-Brabant, Gelderland en Overijssel code oranje af, maar de onweersbuien blijven vooralsnog uit.

“Alle ingrediënten waren aanwezig voor noodweer, maar het wil niet echt lukken”, zegt een woordvoerder van Weeronline tegen persbureau Novum. Alleen in Drenthe en Overijssel hebben zich enkele pittige onweersbuien gevormd.

Een buienlijn tussen Utrecht en Eindhoven trekt momenteel nog oostwaarts, maar ook daar zit geen extreem weer tussen. “Die buien kunnen nog actiever worden maar zoals het er nu uitziet, trekken die buien zonder veel problemen over.”

Meteorologen verwachten dat tegen 19.30 uur de laatste buien naar Duitsland zijn verdwenen. Later op de avond worden nog enkele lichte regenbuien verwacht.

    • Jules Seegers