Vrij zonnig

In grote delen van Europa is het ’s zomers warm. Die warmte bereikt af en toe ook de omgeving van Nederland, maar dit weer is niet standvastig. Door de nabijheid van de overgangszone met het warme weer in het zuiden ontstaan hier geregeld buien.

Vandaag blijft het op de meeste plaatsen droog. Onder invloed van een hogedrukgebied dat over het noorden van Frankrijk naar het oosten trekt, begint de dag op de meeste plaatsen vrij zonnig. Later dringen vanuit het westen wolkenvelden binnen die de zon vooral in het westen af en toe afschermen. Tegen de avond is een spat regen daar niet helemaal uit te sluiten. In de rest van het land blijft het droog. Bij een matige zuidwestelijke wind lopen de temperaturen van noordwest naar zuidoost op tot tussen 20 en 25 graden.

Morgen trekt een gebied met regen- en onweersbuien in de ochtend vooral over het zuidoosten van het land. Het westen en noorden blijven waarschijnlijk droog. Later op de dag is er overal een afwisseling van stapelwolken en zon en valt slechts lokaal nog een bui. Er waait opnieuw een matige zuidwestenwind en met 23 tot 27 graden is het warm.

Ook maandag en dinsdag ligt de overgangszone met de warme lucht dichtbij. De kans op buien blijft en het is vrij warm.