Vitesse pakt in slotfase overwinning tegen FC Utrecht

Vitesse heeft dankzij een laat doelpunt drie punten overgehouden aan het duel tegen FC Utrecht. In Arnhem was de ploeg van trainer John van den Brom met 2-1 te sterk.

Wilfried Bony scoorde een minuut voor tijd de winnende treffer, nadat Utrecht-verdediger Marcus Nilsson van het veld was gestuurd. Bony had de score ook al geopend, maar Jacob Mulenga maakte nog gelijk.

Vitesse kwam na zes minuten op voorsprong, nadat Alexander Büttner op de rand van het zestienmetergebied werd neergelegd door Mark van der Maarel. Bony verzilverde het buitenkansje vanaf elf meter eenvoudig. De club uit Arnhem, die vorige week VVV van de mat speelde, had echter moeite om uitgespeelde kansen te creëren.

Utrecht kwam uit de eerste beste mogelijkheid direct op gelijke hoogte. Alexander Gerndt raakte uit een mooie vrije trap de lat, maar in de rebound rondde Mulenga stijlvol af. In de tweede helft krabbelde de wedstrijd voort, met Vitesse als de betere ploeg. Enkele minuten voor tijd ontbrandde het duel echter alsnog.

Nilsson werd na een overtreding in de 86e minuut bestraft met rood door scheidsrechter Danny Makkelie. Niet veel later schatte Bony een stuiterbal van Büttner op waarde en schoot de bal achter Utrecht-doelman Rob van Dijk, waardoor Vitesse ook de tweede thuiswedstrijd van dit seizoen winnend afsloot.

    • Pim van den Dool