Uitgelicht zaterdag

Rita Hayworth, Frank Sinatra en Kim Novak in Pal Joey. BBC2, 15.00u.

Film

Pal Joey (George Sidney, 1957, VS). Smakelijke filmadaptatie van de gelijknamige musical van Rodgers en Hart, met Frank Sinatra als nachtclubentertainer tussen twee vrouwen: Rita Hayworth en Kim Novak strijden om zijn gunst. Met onder meer ‘The Lady Is a Tramp’ en ‘My Funny Valentine’.BBC 2, 15.00-16.45u.

Enduring Love (Roger Michell, 2004, GB). Verfilming van de roman van Ian McEwan over liefde en schuld werd vooral onverfilmbaar geacht wegens de beginscène over een ballonvaart, maar die laat nu juist zien hoe groots en angstaanjagend film kan zijn. Met Daniel Craig, Samantha Morton en Rhys Ifans. Canvas, 23.05-00.40u.

Capote (Bennett Miller, 2005, CAN/VS). De met een Oscar bekroonde Philip Seymour Hoffman speelt Truman Capote, de arrogante schrijver die door een krantenberichtje over een gruwelmoord een nieuw genre uitvindt, de literaire non-fictie. De film toont dat Capote letterlijk over lijken wilde gaan om zijn doel te bereiken, uiteindelijk ten koste van zichzelf. Na In Cold Blood schreef hij nooit meer een boek. Net5, 00.10-02.30u.

Informatief

Vranckx: Handel drijven op de Tuira. Gina drijft met haar bootje handel in de Panamese provincie Darién, op de grens met Colombia. Er zijn geen wegen, dus alle transport moet over water. Voor de afgelegen dorpen is zij vaak het enige contact met de buitenwereld. We zien ook juf Delfina, op weg naar haar eerste schooldag in het dorpje Alto Baudo, boven op een berg. Zij wordt vervoerd door een mensendrager, een beroep dat daar van vader op zoon wordt uitgeoefend.Canvas, 20.10-20.40u.

Die Germanen. Laatste twee delen van serie over de geschiedenis der Germanen vanaf de eerste schermutselingen met het Romeinse Rijk tot de overwinning van Clovis I op Syagrius in de Slag bij Soissons in 486. Arte, 20.15-22.00u.

30 jaar Prinsengrachtconcert. Voorafgaand aan het Prinsengrachtconcert deze documentaire over de dertigjarige geschiedenis van het jaarlijkse evenement.Ned.2, 20.45-21.20u.

Evenblij met... 60 jaar cabaret. In dit eerste deel van een serie van vier gaat het over kritische satire op politieke kopstukken. Frank Evenblij praat met Dries van Agt over de oudejaarsconferences van Wim Kan en met Rita Verdonk over de satire rond haar persoon. Ook een gesprek met André van Duin over opkomst en ondergang van de revue en speciale aandacht voor Theater Carré. De onderwerpen worden van commentaar voorzien door Nederlandse cabaretiers. Ned.1, 21.45-22.30u.

Amusement

Lowlands 2011. Verslag van de tweede dag van het festival bij Biddinghuizen. Vandaag waren er optredens van onder meer Selah Sue, Within Temptation, Het Nationale Ballet, Eraserhead en Elbow.3FM, 18.06-04.00u enNed.3, 23.00-06.28u

La fête de la chanson Française. Jaarlijks concert in l’Olympia te Parijs waarmee een eeuw chanson gevierd wordt. Met o.a. Véronique Sanson, Ben l’Oncle Soul en Michel Sardou. TV5, 21.00-22.35u.

BBC Proms 2011. Concert van eerder vanavond in de Royal Albert Hall. Bernard Haitink dirigeert het Chamber Orchestra of Europe met Emanuel Ax, piano, in het Tweede Pianoconcert van Brahms. Na de pauze van dezelfde componist diens Symfonie nr 4. BBC 2, 22.00-00.000