Twente wint dik, Excelsior en De Graafschap spelen gelijk

FC Twente heeft vanavond een klinkende overwinning geboekt in de Eredivisie. De Tukkers wonnen bij SC Heerenveen met 1-5. Excelsior en De Graafschap speelden met 1-1 gelijk.

Twente is door doelpunten van Luuk de Jong, Willem Janssen, Marc Janko en Emir Bajrami na drie duels zonder puntverlies en staat virtueel aan de kop van de Eredivisie met negen punten. Luciano Narsingh deed namens Heerenveen in het Abe Lenstra Stadion nog iets terug, maar kon niet voorkomen dat de Friezen op één punt bleven steken.

Excelsior en De Graafschap kwamen niet verder dan een gelijkspel. In Rotterdam opende Rydell Poepon na 27 minuten de score voor de bezoekers, maar Leen van Steensel bezorgde Excelsior zeven minuten voor tijd het eerste punt. De Graafschap heeft twee punten uit drie duels.

FC Groningen gaf op bezoek bij NAC Breda een comfortabele voorsprong uit handen. De ploeg van trainer Pieter Huistra stond met 2-0 voor, maar speelde toch gelijk: 2-2. Leandro Bacuna en Petter Andersson scoorden voor de bezoekers, waarna Alex Schalk en Anthony Lurling NAC een punt bezorgden.

Vitesse pakte eerder op de avond al drie punten door in de slotfase met 2-1 van FC Utrecht te winnen. Gisteravond wist RKC al voor een stunt te zorgen door met 0-2 te winnen bij Roda JC.

    • Pim van den Dool