Reconstructie van het drama van Pukkelpop door Humo-ogen

A man sits next to the entrance of the outdoor Belgian Pukkelpop pop festival near Hasselt August 19, 2011. The festival was struck by a fierce storm that knocked down screens and collapsed tents late on Thursday. The death toll has risen to five while a further eight festival-goers were seriously injured and some 65 people had more minor injuries, officials said on Friday. Some 60,000 to 65,000 mainly young people were attending the sold-out festival when the storm struck early in the evening. REUTERS/Laurent Dubrule (BELGIUM - Tags: DISASTER) Een jongen overdenkt het drama bij de ingang van het festivalterrein van Pukkelpop in Kiewit. Foto Reuters / Laurent Dubrule

De journalisten van het Belgische blad Humo werden tegen wil en dank getuige van het drama op Pukkelpop. Een verslag.

Twitter en Facebook, dat waren voor de journalisten de eerste drie uur na de ramp de enige communicatielijnen met de buitenwereld.

Klik door voor de filmpjes.

 1. Storm start - einde concert Skunk Anansie
 2. Netsky - Boiler Room
 3. Chateau stort in
 4. Takken vallen door dak van tent
 5. Scherm stort neer
 6. Schuddende tent
 7. Schuilend in eetstand
 8. Camping
 9. Camping
 10. Na de storm
  • Marije Willems