‘Minstens twaalf doden bij vliegtuigongeluk in Canada’

Een ijsbreker van de Canadese kustwatch op een archieffoto van december vorig jaar bij Resolute Bay, Nunavut, waar vanavond een vliegtuig crashte. Foto Sean Kilpatrick / AP via The Canadian Press

Een Boeing 737 passagiersvliegtuig is vanavond gecrasht in de buurt van Resolute Bay in het uiterste noorden van Canada. Lokale media melden dat twaalf van de vijftien inzittenden om het leven zijn gekomen.

Drie inzittenden zouden het ongeluk hebben overleefd, maar wel gewond zijn geraakt. Onder de vijftien passagiers waren volgens het Canadese CBC News vier bemanningsleden. Het toestel was onderweg van de plaats Yellowknife (kaart) naar Resolute Bay.

Hulpdiensten zijn op de plaats van de crash aanwezig om de levens van de gewonden te proberen te redden. Toevalligerwijs zijn er momenteel ook honderden Canadese militairen in het gebied voor een oefening, maar het vliegtuigongeluk staat daar volgens het coördinatiecentrum los van. De Canadese premier Stephen Harper zou aanstaande maandag zijn jaarlijkse bezoek aan het gebied brengen.


Grotere kaart weergeven

    • Pim van den Dool