Liverpool wint eerste kraker Premier League bij Arsenal

Het ging er bij Arsenal - Liverpool vanmiddag soms hard aan toe. Hier vloert Arsenal-middenvelder Frimpong Liverpool-verdediger Agger. Foto AFP / Carl de Souza

Liverpool heeft de eerste kraker van het Engelse voetbalseizoen gewonnen. In Londen was de ploeg van Dirk Kuyt met 0-2 te sterk voor Arsenal.

‘The Reds’ kwamen in het Emirates Stadium pas ruim tien minuten voor tijd op voorsprong door een eigen doelpunt van Arsenal-middenvelder Aaron Ramsey. Voormalig Ajax-spits Luis Suarez bezegelde het lot van Arsenal vervolgens in de blessuretijd van de wedstrijd door de score te verdubbelen (0-2). Arsenal speelde het laatste deel van de wedstrijd met tien man omdat middenvelder Emmanuel Frimpong in de 70e minuut zijn tweede gele kaart kreeg en dus mocht vertrekken.

Liverpool probeerde de wedstrijd te controleren en slaagde er vaak genoeg in om de aanval van Arsenal, dat ook regelmatig slordig speelde, te ontregelen. De beste kans voor de Gunners was voor Samir Nasri, maar hij schoot voorlangs. Na rust kwam Arsenal steeds meer onder druk te staan en de openingsgoal liet daarna niet lang meer op zich wachten. Na een ongelukkige kluts in de eigen verdediging ging de bal via het hoofd van Ramsey in de eigen goal.

Met tien man kreeg Arsenal nog meer last van het razend hoge tempo in de wedstrijd en de 2-0 kwam dan ook niet als een verrassing. Suarez werd aan het einde van een goede aanval gevonden en kon simpel intikken. Liverpool staat dankzij de overwinning nu virtueel eerste in de Premier League en heeft na twee gespeelde wedstrijden vier punten. Arsenal staat voorlopig teleurstellend veertiende met maar één punt uit twee duels.

    • Pim van den Dool