Leopard-Trek wint openingsploegentijdrit in Vuelta

De Spaanse wielerronde Vuelta is vanmiddag in Benidorm van start gegaan met een korte ploegentijdrit over bijna 14 kilometer. Leopard-Trek was de sterkste ploeg, vlak voor Liquigas en HTC.

Het Luxemburgse Leopard-Trek zette al vroeg in de middag de snelste tijd van 16 minuten en 30 seconden neer. De Deen Jakob Fuglsang mag dankzij de overwinning van zijn ploeg morgen aan het begin van de tweede etappe in de rode leiderstrui starten omdat hij zijn wiel als eerste over de finishstreep zette.

Het Italiaanse Liquigas van Vincenzo Nibali, de winnaar van vorig jaar, deed er vier seconden langer over en eindigde als tweede. HTC-Highroad stopte de klok op 16.40 minuten en werd derde. Skil-Shimano was op achttien seconden van Leopard de beste Nederlandse ploeg met een knappe zevende tijd. Rabobank moest genoegen nemen met de vijftiende plaats in 17.00 minuten. Vacansoleil werd met 17.09 minuten achttiende.

Morgen staat de eerste rit in lijn op het programma. De 171 kilometer lange etappe van La Nucia naar Playas de Orihuela kent een colletje van de derde categorie als voornaamste hindernis.

Lees en bekijk de voorbeschouwing op de Vuelta van onze internetredacteur Marije Willems hier terug.

    • Pim van den Dool