Karst T.'s auto moet vernietigd

De auto waarmee Karst T. in 2009 in Apeldoorn een aanslag pleegde op de koninklijke familie moet worden vernietigd. Dat heeft de rechtbank in Zutphen vrijdag bepaald.

T.’s familie had gevraagd of ze de zwarte Suzuki Swift terug konden krijgen, maar de politie wilde het voertuig niet afstaan, meldde een rechtbankwoordvoerder. De rechtbank maakte een einde aan het geschil door te oordelen dat de auto moet worden vernietigd.

Vorig jaar werd bekend de Suzuki naar een museum zou gaan. Het wrak zou worden overgebracht van het depot van het Politiemuseum naar Coda, het museum over de geschiedenis van Apeldoorn. Nabestaanden gaven toen aan niet blij te zijn met dat plan. Het museum liet toen weten niet de intentie te hebben op korte termijn rond de Suzuki een tentoonstelling te maken.

Op Koninginnedag 2009 reed Karst T. met zijn auto dwars door de mensenmassa langs de route van de koninklijke familie. Hij miste de bus met de Oranjes en botste tegen het monument de Naald. Inclusief T. kwamen daarbij acht mensen om het leven.